TheoChat

Esszénapló

Üdvözlet a Látogatónak!

Ez az elektronikus esszénapló mindenkinek szól, aki szeret gondolkodni, akit érdekelnek a lét “végső” kérdései, illetve aki testi vagy lelki betegségből szeretne gyógyulni.

Akik a végső dolgokról, a lét értelméről (vagy értelmetlenségéről) gondolkodnak, feltehetőleg tudják, hogy azok soha teljesen meg nem fejthetőek, ki nem mondhatóak, de érzéseinkről, vélekedésünkről érdemes és fontos egymásnak számot adni.

Sokáig elsősorban önmagamnak írtam, saját magamat gyógyítottam – és gyógyítom ma is – az önvallomással. Nem pusztán a limfóma nevű betegségből gyógyítom magamat, hanem mindabból a csalódottságból és szenvedélybetegségből, ami a gyerekkor elmúltával rám telepedett, amit magamra idéztem.

Erősen remélem, hogy ezen írás őszintesége, keresetlen szókimondása segíthet Olvasóinak abban, hogy önmaguk – és szeretteik – előtt megnyíljanak, merjenek egyenesek lenni. Mert ez a legnagyszerűbb dolog: megosztani bánatunkat és örömünket, meghallgatni embertársaink szavát.

Akár tudós vagy, akár művész, üzletember, kereskedő, asztalos vagy csavargó, egyszer újra fel kell fedezd, hogy életünk e földön – minden ellenkező elvvel, tapasztalattal és híreszteléssel szemben – döbbenet és izgalom. Valójában csoda, hogy itt vagyunk. Amit kezedben tartasz, az nem vallás, nem tudomány, nem ideológia, hanem – reményeim szerint pontosan fogalmazott – (ön)vallomás arról, hogy egy ember hogyan próbál megfelelni a saját elvárásainak.

Lehet, hogy hasonló nehézségeket és élményeket élsz át, mint én, és lehet, hogy más fából faragtak. Mégis talán egy dolgot bátran elleshetsz tőlem: a szeretetteli, szigorú önelemzést. Javaslom, hogy lépj kissé hátra, és szemléld néha innen, e madártávlatból életedet, önmagad. Kezdhetjük..!

 

a

153 thoughts on “Esszénapló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.